00
days
00
hours
00
minutes
00
seconds

Prekenserie Abraham - van roeping naar bestemming

Serie preken over Abraham - najaar 2023


Moet je voorstellen dat je op reis gaat. Niet voor een vakantie, maar permanent. Je hebt geen idee waar je naar toe gaat op moment van vertrek. En oh ja, je bent ook nog eens hoogbejaard… En dat allemaal omdat je een stem hebt gehoord. Ben je dan gek, gelovig, geniaal of misschien wel alle drie?


Dit najaar gaan we op reis met één van de grootste en belangrijkste personen in de Bijbel; Abraham. Hij werd door God geroepen om te verhuizen naar een onbekende plek, en hij deed het. Abraham wordt ook wel de ‘vader van alle gelovigen’ genoemd en dat is niet voor niets. Als patriarch en pionier is zijn leven en reis met God een voorbeeld voor alle gelovigen na hem.


Zijn levensreis is geen rechte lijn van A naar B. Het is een reis van wachten en hopen. Van tegenslagen en teleurstellingen, van grote moed en wankelend geloof. Onderweg staat Abraham steeds weer voor de keus: durf ik te vertrouwen op de God die mij geroepen heeft en durf ik te volgen zonder te weten waar het op uit loopt? Durf ik te geloven dat God zijn beloftes nakomt op Zijn tijd en Zijn manie

Het verhaal van Abraham gaat over zoveel meer dan Abraham; het is een spiegel en voorbeeld voor onze eigen reis met God. Want bovenal gaat het verhaal van Abraham over de God van Abraham. De God die zijn reis in beweging brengt met een roeping en een belofte. De God die gaandeweg steeds meer van Zichzelf laat zien. De God die vandaag de dag nog steeds jou en mij roept om Hem te volgen. Wij hopen dat je dit seizoen voor het eerst of opnieuw de roep van God zult horen en in zult gaan op Zijn uitnodiging om Hem te vertrouwen en te volgen.


3 september Genesis 12:1-9 – Roeping / God roept

10 september Genesis 12:10-20 – Beproeving / God beschermt

17 september Genesis 13:1-18 – Overvloed / God leidt

24 september Genesis 14:1-24 – Moed / God beloont


1 oktober Genesis 15:1-21 – Twijfel / God verbindt

8 oktober Genesis 16:1-15 – Ongeloof / God ziet

15 oktober Genesis 17:1-27 – Belofte / God belooft

22 oktober Genesis 18:1-33 – Bidden / God hoort

29 oktober kinderkerkdienst


5 November Genesis 19:1-38 – Lot / God oordeelt

12 november Genesis 20:1-18 – Afslagen / God geneest

19 november Genesis 21:1-34 – Vervulling / God geeft

26 november Genesis 22:1-24 – Climax / God voorziet


3 december Genesis 23-25:11 – Bestemming / God zegent


Heb je de dienst gemist of ben je niet in de gelegenheid om naar de dienst te komen maar wil je wel het werkboekje gebruiken? Download die dan hier.

Dienst gemist? Kijk de diensten terug op ons YouTube kanaal