Pastoraat

Als u ergens tegenaan loopt in uw leven of in uw geloof, dan kunt u een beroep doen op de Pastorale Werkgroep. Waar gaat het om in pastoraat? Herderlijke zorg: omzien naar mensen, door hen op te zoeken, te steunen, en op te bouwen in hun geloof en leven.

Het kan gaan om één gesprek/gebed na of tijdens de dienst. Of om een paar ontmoetingen met bemoediging, gesprek en gebed. Daarbij vinden wij het belangrijk om te luisteren naar uw verhaal, na te denken over wat u denkt nodig te hebben om verder te komen. Samen Jezus uitnodigen en achter Jezus aangaan, luisterend naar Zijn Woord en leiding van de Heilige Geest.

We kunnen gericht zijn op geloofsverdieping en het samen optrekken (mentoraat) tijdens een afgesproken periode, om te ontdekken wat uw identiteit in Christus is; hoe dat nieuwe leven handen en voeten kan krijgen in de, soms weerbarstige, praktijk van elke dag.

Daarnaast gaat het in pastoraat om aandacht voor bijzondere situaties, bijvoorbeeld rouw door verlies van een dierbare of gezondheid, toestanden op uw werk, relatieproblemen, onrecht wat u is aangedaan, emotionele stress of gevolgen van zonden. U hoeft het niet alleen te doen, wij willen naast u staan in het besef dat wij ook ‘Gods werk in uitvoering’ zijn. Wij geloven dat er altijd hoop is en dat God een God is van herstel en nieuw leven tot Zijn eer, waarbij er ruimte is voor emoties.

Veilige Gemeente

Wij willen zorgvuldig omgaan met wat ons wordt toevertrouwd; veiligheid is belangrijk binnen het pastoraat.

Als Baptistengemeente De Haven, evenals UNIE-ABC, zijn wij verbonden aan SEM, wat staat voor STICHTING EVANGELISCH MELDPUNT https://www.wijzijnsem.nl/

Wanneer er een vraag is met betrekking tot grensoverschrijdend gedrag, dan kun je contact opnemen met het meld- en adviespunt.

Bel vertrouwelijk 085 – 488 14 40 (binnen kantooruren) of stuur een (anonieme) e-mail vertrouwenspersoon@baptisten.nl

Je kunt ook contact opnemen met Joke Hoving, Werkgroepleider Pastoraat De Haven, via pastoraat@gemeentedehaven.nl

Hoe gaat het praktisch?

U kunt ons aanspreken na de dienst of een bericht achterlaten op onderstaand mailadres. Wij streven er naar om binnen 1 week uw mail te beantwoorden en daarna af te spreken met u welke vorm van pastoraat/ gebed bij u past en wat voor ons mogelijk is. In principe spreken mannen met mannen en vrouwen met vrouwen, of bijvoorbeeld een gesprek met een echtpaar.

Mocht u een oriënterende vraag of gerichte hulpvraag hebben, dan kunt u contact opnemen met: pastoraat@gemeentedehaven.nl.