Onderwijs

bible biblia book 1112048

Als christenen willen we leerlingen zijn van de Heer Jezus. Het gaat hier niet alleen om kennis vergaren, maar leren door met Hem te leven. We gaan steeds meer zien wie Hij is en de betekenis doorgronden van wat Hij voor ons heeft gedaan.

Onze gemeente biedt regelmatig cursussen aan die u tegen een kleine vergoeding kunt volgen. Bekijk hieronder het aanbod.

bart van nes

Bijbelstudies

We zijn begonnen met de themaserie ‘goed nieuws!’
Benieuwd waar we het komende weken over gaan hebben?
Hieronder tref je de planning:

12 september – Verlegen Volgelingen
Het evangelie van Jezus – wat is daar eigenlijk goed nieuws aan? Veel christenen vinden het maar wat lastig om die vraag te beantwoorden. Ligt dit aan de zender (wij), de ontvanger (niet-christenen) of misschien aan de boodschap zelf (het evangelie)? Het goed nieuws onderzoek (2014) onder christenen studenten gaf verrassende antwoorden op die vraag. Deze eerste zondag verkennen we met elkaar onze ongemakken en allergieën rondom missionair zijn én kijken we naar Paulus die zich ‘niet schaamde voor het evangelie’ (Rom 1:6).


19 September – Wat ben ik waard?
Wat is een mens waard? Één van de grootste verhalen van onze cultuur is ‘wees jezelf’ en één van belangrijke thema’s daarbij is gelijkheid: iedereen is belangrijk, iedereen is waardevol en we moeten zorg dragen dat niemand gediscrimineerd wordt en zichzelf kan zijn. Maar waarom is dat zo? Wat maakt een mens waardevol?


26 September – de meeste mensen deugen? (Remy Splinter)
In 2019 deed Rutger Bregman veel stof opwaaien met zijn boek ‘de meeste mensen deugen’ en stelt dat onze cultuur al eeuwen doordrongen is van de verdorvenheid van de mens – deels ingegeven door het christelijk geloof. Is dit inderdaad wat christenen geloven of ligt het anders? En hoe goed zijn we eigenlijk?


3 Oktober – Het allerbelangrijkste!
Stel dat je aan de eerste christenen kon vragen; wat is de kern van het evangelie? Het hart van het christelijk geloof is de persoon en boodschap van Jezus. Ontdek hoe alles valt of staat met de opstanding van Jezus.


10 Oktober – Het koninkrijk is hier
‘Het kwaad is overwonnen’ zei Beatrice de Graaf aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk bij DWDD en kreeg vervolgens vragende blikken. Wat is het evangelie volgens Jezus? Gaat het bij Jezus vooral om vergeving zodat we naar de hemel kunnen of zitten er nog andere kanten aan het verhaal?


17 Oktober – Het verhaal van de eerste christenen
Hoe kan het dat een kleine minderheid in een overweldigend groot Romeinse rijk tegen alle verwachtingen in de wereld veranderde en rond de 3e eeuw meer dan de helft van dit Romeinse Rijk zich christenen noemde? Wat was hun verhaal, wat was hun geheim?


24 Oktober – Goede nieuws voor je vrienden (connectdienst met Elbert-Jan van Os)


31 Oktober – Goed nieuws mensen zijn (Joël Boertjens)
Hoe kunnen we het goede nieuws delen met de mensen om ons heen? Waar liggen de kansen en mogelijkheden in onze tijd en cultuur? Hoe maak je dat concreet in jouw persoonlijke invloedsfeer?

hands poor poverty 9749

Huwelijkscursus in Wijk bij Duurstede

“Een goed huwelijk kan altijd beter”.

Na corona, thuiswerken en avondklok hebben veel relaties zwaar onder druk gestaan.

Ook blijkt dat er niet alleen buiten het huwelijk maar ook binnen het huwelijk veel eenzaamheid is.

Baptistenkerk de Haven in Wijk bij Duurstede wil 3 inspirerende avonden organiseren over het belang van goede en duurzame relaties, ook willen wij je praktische tips en handvatten geven, door middel van gesprekken en opdrachten.

Investeren in je relatie komt in de eerste plaats ten goede aan de partners, daarnaast functioneren ook kinderen beter in stabiele gezinnen. Maar ook buiten het gezin zullen niet alleen de kerken maar uiteindelijk de hele maatschappij hier de vruchten van plukken.

Joke en Jan-Willem Grievink van stichting Triple Cord willen je graag meenemen naar de fundamenten van een sterke relatie, gebaseerd op principes uit de Bijbel. Jullie zijn met of zonder Bijbelkennis van harte welkom.

De cursus zal in het Revius (Remus 4 Wijk bij Duurstede) worden gehouden.

Cursusdata: 23 en 30 november, 7 december 2021 aanvang 20.00

Deelname is gratis. Geef je op bij: secretariaat@gemeentedehaven.nl

Meer info: 06-36 143 936